Valtioneuvosto päätti 22.11.2007 Tammisaaren kaupungin, Karjaan kaupungin ja Pohjan kunnan lakkauttamisesta ja uuden Raaseporin kaupungin perustamisesta.

Päätös astui voimaan 1.1.2009. Tämä johti myös uuden seurakuntayhtymän – Raaseporin seurakuntayhtymän - syntymiseen uuden kaupungin alueelle 1.1.2009 alkaen. Silloin seurakuntayhtymällä oli kahdeksan seurakuntaa. Se koostui Bromarvin-, Tammisaaren-, Karis svenska-, Karjaan suomalainen-, Pojo svenska-, Pohjan suomalainen-, Snappertunan- ja Tenholan seurakunnista.

1.1.2015 tapahtui muutoksia seurakuntarakenteessa jotka johtivat siihen että seurakuntayhtymä jatkossa koostuu kolmesta seurakunnasta: Ekenäsnejdens svenska församling, Karis-Pojo svenska församling ja Raaseporin suomalainen seurakunta.

31.12.2016 seurakuntayhtymän jäsenmäärä oli 21.056.

Raaseporin seurakuntayhtymä hakee SEURAKUNTAMESTARIA

Seurakuntamestari on sijoitettu Pyhän Katarinan kirkkoon Karjaalle ja hänellä on työtehtäviä myös Pyhän Marian kirkossa Pohjassa sekä Mustion kirkossa.

Työtehtävät edellyttävät sopivaa koulutusta ja/tai riittävää kokemusta, sekä hyviä ruotsinja suomen kielen taitoja. Toimen palkkaus on sijoitettu vaativuusryhmään 401. Toimeen palkattaessa noudatetaan 6 kuukauden koeaikaa.

Hakemukset jätetään viimeistään 28.4.2017 osoitteella: Raaseporin seurakuntayhtymä, PL 68, 10601 TAMMISAARI,tai s-postilla: raaseporin.seurakuntayhtyma(at)evl.fi.

Lisätietoja toimesta antaa tarvittaessa kirkkoherra Pentti Raunio, puh 050 300 3683.

pdf