Valtioneuvosto päätti 22.11.2007 Tammisaaren kaupungin, Karjaan kaupungin ja Pohjan kunnan lakkauttamisesta ja uuden Raaseporin kaupungin perustamisesta.

Päätös astui voimaan 1.1.2009. Tämä johti myös uuden seurakuntayhtymän – Raaseporin seurakuntayhtymän - syntymiseen uuden kaupungin alueelle 1.1.2009 alkaen. Silloin seurakuntayhtymällä oli kahdeksan seurakuntaa. Se koostui Bromarvin-, Tammisaaren-, Karis svenska-, Karjaan suomalainen-, Pojo svenska-, Pohjan suomalainen-, Snappertunan- ja Tenholan seurakunnista.

1.1.2015 tapahtui muutoksia seurakuntarakenteessa jotka johtivat siihen että seurakuntayhtymä jatkossa koostuu kolmesta seurakunnasta: Ekenäsnejdens svenska församling, Karis-Pojo svenska församling ja Raaseporin suomalainen seurakunta.

31.12.2016 seurakuntayhtymän jäsenmäärä oli 21.056.